SÅ HÄR SKA DET SMAKA
0kommentarer
Kör alla ingredienser utom saltet på lägsta hastighet i 10 minuter så degen blir blank & fin. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter.
Strö över mjöl & låt degen vila övertäckt i ca 2 timmar.
Efter 1 timme är det dax att vika degen. Ta tag i degens kant, spänn den lite & vik sedan in den mot mitten. Vik 3 gånger till runtom tills att degen känns riktigt spänd. Låt degen vila 30 minuter & upprepa vikningsproceduren.
Strö över vetemjöl & låt degen jäsa i 3-4 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma den till 3 avlånga bröd som läggs med skarven nedåt i välmjölade jäskorgar. Täck över med plastfilm, ställ in i kylen & låt dem kalljäsa i 12-24 timmar.
Tag fram bröden ur kylen 1 timme innan gräddning. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.
Vänd upp bröden på bakplåtspappersklädd bricka. Skjutsa in bröden i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan, grädda ca 20-25 minuter eller tills innertemperturen är 96 grader. Släpp gärna ut vattenånga efter 15 minuter samt ytterligare en gång till för att bygga upp skorpan. Dra på värmen mot slutet om du vill ha mer färg på skorpan.
Låt bröden svalna på galler.

Kommentera