Igår berättade jag om Anna & Fannys parisiska bröd. Bakade ut dessa bröd i morse. En ny frukostfavorit som dessutom kommer bli kanon till sommarens grillmiddagar.

Jag har givetvis modifierat receptet med surdeg & justerat lite för att passa just surdegsbakning.

 

Håll till godo!




 

 

 

BRÖD FRÅN SACRÉ CŒUR

 

450 g uppfriskad vetesur

500 g ljummet vatten

20 g russinjäst.

24 g olivolja.

800 g vetemjöl special

60 g fullkornsdinkel

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl sesamfrön

2 msk blå vallmofrön

3 tsk fänkålsfrön

2 tsk hel spiskummin (inte vanlig kummin)

25 g havssalt

3 msk blandade frön & flingsalt att strö över bröden

Äggvita

 

Kör alla ingredienser utom saltet & fröna i degblandaren på lägsta hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter. Tillsätt fröna & kör på låg hastighet tills de blandats in ordentligt i degen.

Jäs på varmt ställe i 2 timmar. Skjutsa in i kylen & låt kalljäsa under natten.

1 timme innan utbakning tas bunken ut ur kylen för att stå på ett varmt ställe. Baka ut på ett välmjölat bakbord. Dela degen i 6 delar. Knåda inte degen. Sno degen till 6 st avlånga smala bröd. Lägg på 2 brickor med bakplåtspapper, lägg över bakduk & låt jäsa i 90 minuter.

Värm under tiden upp ugnen till 275 grader med en baksten/plåt inne. Lägg även in en mindre ugnsfast form i botten av ugnen som får värmas upp ordentligt.

Pensla bröden med uppvispad äggvita & strö över frön & flingsalt. Snitta & skjutsa in dem i ugnen, släng in ca 5 st isbitar i den ugnsfasta formen (bildar vattenånga) & sänk temperuturen till 250 grader. Efter 5 minuter ska du öppna ugnsluckan & vädra ut ånga under några sekunder. Grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. Öppna ugnsluckan & vädra en gång till under gräddningen.

Låt bröden svalna på galler.

 

 

 

 

 

 




Under valnötsträdet är en underbar kokbok gjord av Anna & Fanny Bergenström. Boken är indelad i kapitel utifrån de råvaror som är deras favoriter. T.ex. avokado, chili, ingefära, vanilj etc. Otroligt bra recept som vem som helst klarar av.

För mig doftar boken & recepten sommar. Så nu sitter jag här i försommarnatten & bläddrar bland recepten & planerar massa gott till semestern som börjar snart.

Medan jag sitter här ligger en fin deg på jäsning. Ett recept från ovan bok som jag konstruerat om lite. Brödet härstammar från ett litet Parisbageri i närheten av Sacré Cœur. Spännande smaksättning med frön såsom sesam, vallmo, solros, fänkål & spiskummin. I mitt recept finns det så klart surdeg. Har tänkt att skjutsa in degen i kylen när den jäst 2 timmar i rumstemperatur. Där får den stå tills i morgon.

Rapport & recept kommer sen!

God natt!

 

 

Vallmo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stort grattis till bästa Loreen & Sverige för vinsten i Eurovision Song Contest 2012!

 

Vi i Västerås är mäkta stolta att vinnaren kommer ifrån just Västerås.

Igår kväll hade vi mellomys & hejade på Loreen.

Rysningar & inte ett öga torrt i vår soffa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan säga att jag är galen i brödbakning, mat, matlagning samt middagar.
Testar ständigt nya recept, fixar med surdegarna, förfinar & utvecklar min bakteknik.
Här delar jag med mig av mina funderingar, tips & favoritrecept.
Enjoy!

 

 

 

 

 

Vilken härlig dag va?!
SOMMARKÄNSLA!

 

 

 

 

Svärmor & mamma har varit här dessutom är ju pappa på besök.
Firade givetvis mors dag men även min mamma som fyllde år igår.
Klassisk sillunch på altanen & rabarberpaj uppe på det.
Inte mycket som slår det :-)

 

 

 

 

Vi fick också en present av mamma. Här är det hon som fyller år & så får vi present...
Ett urtjusigt olivträd! Ska få ny kruka & jord & så massor av kärlek förstås :-)
Hoppas jag lyckas få den att överleva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellomys i kväll!

 

 

Min pappa, som bor i Tjeckien, är på besök. När han är här vill han gärna äta typiskt svenskt. Allt sådant som inte går att få tag på i Tjeckien (om han inte åker till IKEA förstås…) I Tjeckien finns det inte gula kantareller i skogarna. Därför blir det alldeles ypperligt att göra en kantarelltoast till kvällen.

  

Efter det lite jordgubbar & Ben & Jerry´s vaniljglass! 

Ha en trevlig mellokväll!

/Marléne

 

 

 

 




 

 

 

 

 

När jag fick min trotjänare assistenten i julklapp följde det med en köttkvarn & ett korvtorn. En arbetskamrat hade gjort egen korv förra sommaren & det var tydligen en succé.
Why not! Här ska göras korv!
Till saken hör att jag har en kusin som är korvmakare. Såååå Catti, nu får du lära mig dina bästa knep!
Jag har dessutom beställt en bok i konsten att göra korv så om kära kusin inte kan ställa upp kan jag kanske hanka mig fram i korvmakeriet ändå…


 

 

 


Boken är ”Gör korv! : Korta, långa, råa, starka” av Jesper Lindberg & Johan Åkerberg.

Bokus sammanfattar boken som: Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster & entusiasm. Stoppa din egen korv & slipp utfyllnad & E-nummer.

Gör korv!
innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips & hur viktigt det är med renlighet & rätt temperatur på ingredienserna.

Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.
Här finns lammkorv, korv med fläsk & nötkött, korv med lax & räkor & vegetariska korvar. Starka korvar & lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt & fest!

Visst låter det trevligt!?
Det kliar i fingrarna att få sätta igång…

 


 

 

 

Vad är surdeg?

I mjöl finns bakterier & jästsvampar. När vatten tillsätts kan dessa små organismer börja föröka sig. När degblandningen blir sur så trivs mjölksyrabakterier & jästsvampar bra & dessa förökar sig. Resultatet är att man har en syrlig degblandning som är full med jästsvampar & mjölksyrabakterier som man sedan kan använda som jäst.

 

 

 

 

Ingredienser:

100g ekologiskt vetemjöl

120g vatten.

20g rivet äpple eller ekologisk honung

 

 

Koka upp vattnet & låt svalna till 40 grader

Riv äpple

 Blanda mjöl, vatten & äpple i en 5 dl glasburk & rör om.

Konsistensen ska vara trögflytande.

Lägg på lock men skruva inte åt locket.

 Låt stå varmt, 22 - 26 grader i 4 dagar.

Rör om morgon & kväll.

 

Dag 2 kväll:

Tillsätt 20g ekologiskt mjöl & 20g ljummet vatten. Konsistensen ska vara trögflytande.

 

Dag 4 kväll:

Om den är bubblig & lite dallrig i konsistensen så är den klar. Om den inte är det så häll ut allt utom 30g & gå till Dag 2 kväll. Om den är klar så kan den förvaras i kylen & matas en gång i veckan.

 

 

MATA DIN SURDEG

En gång i veckan behöver du mata din surdeg enligt följande proportioner. Slå bort lite av surdegsgrunden så du har ca 100 g kvar. Mata, blanda & ställ på varmt ställe i några timmar eller över natten så surdegsgrunden bubblar upp fint. Klart! Nu kan du använda grunden för bakning eller så skjutsar du in den i kylen igen tills den ska användas.

 

Jag häller en klick i en bakbunke, häller på mjöl & vatten för att få önskad mängd surdeg att baka på + lite att spara. Ser till att konsistensen blir som en typ tjockare våffelsmet. Täcker över med plast & låter stå över dagen eller natten tills den bubblat upp ordentligt. Nu är den redo att bakas med. Jag tar den mängd som behövs för bakningen, resten läggs i en nydiskad burk & in i kylen för framtida äventyr.

Här kommer ändock lite proportioner om man vill ha en riktlinje:



Rågsur
60 g ekologiskt rågmjöl
100 g ljummet vatten

Vetesur
100 g Vetemjöl special
100 g ljummet vatten

 

 

 

 

 

 Här kan du läsa mer om skötsel av surdeg:

 

Nord Mills

Sara Bakar

 Brödpassion

 Pain de Martin

 

 

 

 

 

 

Vinnare?!

 

 

 

Förra vecka blev det en helkväll med vännerna Esa & Sari.

Männen spelar en intern golfturnering varje år. Den som förlorar säsongen bjuder vinnaren med respektive på restaurang. Mycket trevligt tycker Sari & jag :-)

 

Förra säsongen vann min kära så i onsdags blev vi bjudna på en helkväll.

Blev hämtade i taxi ner till stan för att där starta kvällen med ett glas bubbel. Sedan blev det bowling på Strike. Jag var väl lite tveksam först för min rygg är inte av bästa kvalitet. Det gick bra trots allt.

Därefter blev det en drink på Cirkus medan vi inväntade bord på Frank, min favoritrestaurang! Tjoho! I love it!

Brakmiddag med massa härliga smakkombinationer & dryck därtill. Efter det var vi ganska trötta men tog en liten sväng in på Cirkus igen innan taxin tog oss hem.

 

Otroligt trevlig kväll!

Gör gärna om det…

Tack Esa & Sari!

 

 

 

Laddade för bowling...

 

 

 

 

 

 

Två glada om än suddiga golfspelare. En förlorare & en vinnare. Å andra sidan är vi vinnare allihopa med tanke på en sådan trevlig kväll...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DINKEL, VALNÖT & APRIKOS

 

250 g uppfriskad vetesur

30 g russinjäst

150 g dinkel fullkorn

150 g grovt rågmjöl

550 g ljummet vatten

525 g vetemjöl special

1/2 dl linfrön

25 g havssalt

2 dl valnötter

1,5 dl hackade aprikoser

 

 

Kör alla ingredienser utom salt, valnötter & aprikoser i köksmaskin på lägsta hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör 5 minuter till på högre hastighet. Låt degen vila 1 timme övertäckt i hushållsmaskinens bunke.

 

Tillsätt nötter & aprikoser & kör på låg hastighet så allt blandas. Låt jäsa 2 timmar.

 

Forma till ett stort bröd eller 2 mindre. Lägg i välmjölade jäskorgar. Strö över vetemjöl, täck med plast & låt jäsa i kyl över natten.

 

Ta fram brödet i rumstemperatur 1 timme innan det ska gräddas.

Värm samtidigt upp ugnen till 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.

 

Stjälp upp brödet på bricka täckt med bakplåtspapper. Snitta 3 gånger på längden

Skjutsa in brödet i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan & sänk genast temperaturen till 200 grader.

 

Släpp ut ånga efter 20 minuter.

 

Grädda bröden i ca 35 minuter eller tills brödets innertemperatur är ca 98 grader.

 

Låt brödet svalna på galler.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Drog igång ett bak i kväll. Klart vi ska ha färskt bröd söndag morgon!
Körde en vetesur med dinkel, linfrö, valnötter & aprikos. Bakade ut en stor limpa som nu ligger i sin jäskorg & myser tills i morgon.
Mums!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är dom gifta! Finaste Emma & hennes Mattias.

 

KÄRLEK!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 




Hej på er!
Nu har det varit tyst ett tag. Fullt upp helt enkelt. Varit ute på lite skojsigheter som jag tänkte berätta om i ett inlägg senare.

Nu är det helg så varför inte köra en fredagsrätt?!
Ha en trevlig helg på er!

 

 


 

Delizie är en italiensk maträtt tillagad av färsk pasta. Italienarna rullar in olika fyllnigar i färska pastaplattor, skär upp dem i bitar & gratinerar med sås i ugnen. Delizie alla Romagnola är Roms egna variant av rätten. Rommarna fyller pastan skinka & zucchini & slår över en tomatsås innan de stoppar dem in i ungen. Ordet Delizie betyder läckerhet på italienska & det är precis vad det är; små läckerheter i en ugnsform.

 

 

DELIZIE
4 pers

 

  • 2 pkt färska lasagneplattor
  • 12 skivor emmentalerost eller edamerost
  • 12 skivor kokt skinka, helst italiensk
  • 1 dl parmesanost
  • 2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
  • 200 g ricottaost
  • färsk oregano
  • Tomatsås
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 2 st tomater & ½ pressad vitlöksklyfta
  • vitt vin, salt, peppar, oregano, socker

 

 

Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja & finhackad oregano. Lägg ut plattorna bred ut ricottablandningen, lägg på emmentalosten & skinkan & strö sedan över zucchini. Rulla ihop & låt vila en stund. Skär sedan 5 cm tjocka bitar & ställ i en ugnsfast form.

Gör såsen:
Grovhacka tomaterna & fräs upp med vitlöken i lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort. Häll sedan i grädden & låt koka ihop en stund. Smaka av med vitt vin, salt, peppar, en gnutta socker & oregano. Häll såsen över rullarna, strö över riven parmesan & gratinera i 225° i ca 25 minuter.






 

 

 

 

 

Ja nu är vi uppe i 200 inlägg här på bloggen!!! :-)
Som ni kanske märker är det minst sagt rörigt här. Bloggen är under konstruktion så dagarna framöver kan det se lite konstigt ut. Slutligen ska det förhoppningsvis se lite bättre ut.

 

 

Kom ihåg mottot; less is NOT more... ;-)

 

 

Kram på er & ha en "happy friday"!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monday, you can hold your head

Tuesday, Wednesday, stay in bed

Thursday, watch the walls instead

It's Friday I'm in love!

 

 

 

Ja, jag vet! Ni har hört den förut men jag säger bara; ni kommer få höra det fler gånger!!!

FRIDAY I'M IN LOOOOOOVE!

 

I morgon är vi där igen. Fredag! Å här kommer min favoritfredagsrätt. Pasta med tryffel, brynt smör & parmesan. Pricken över i:et är färsk hemmagjord pasta om man har möjlighet att göra det.

Sååååå min kära vänner! Ha en fin fredag & helg!

Det ska jag försöka ha trots att min käresta är bortrest...

 

 

 

 

 

 

PASTA MED TRYFFEL, BRYNT SMÖR & PARMESAN

4 portioner

 

6oo g linguine

5-6 msk brynt smör

tryffelolja, gärna vit tryffel

rikligt med finriven parmesan, helst Parmigiano-Reggiano

nymald svartpeppar

Smält smör i en kastrull & vispa kontinuerligt tills smöret blir brunt. Ta av plattan och filtrera genom t ex melittafilter.

Koka pastan al dente. Låt rinna av i ett durkslag.  Häll tillbaka pastan i kastrullen & blanda med brynt smör & smaksätt med tryffelolja efter behag. Lägg upp i djupa tallrikar & strö över mycket parmesan.

Servera med nymald svartpeppar & eventuellt lite havssalt.

Njut!

 

 

Kuriosa om tryffel

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Det ligger i tiden med närproducerat, hemproducerat men framförallt; vad sjutton finns det i livsmedlen?

Tillsatser, E-nummer etc döljer saker & förbättrar en dålig råvara & produkt.

Därav att så många exempelvis börjar baka sitt eget bröd & göra sin egna korv.

 

Vill man hänga med i det senaste i frågor om bättre matkvalitet, färre tillsatser, mer råvara & -mer mat i maten kan man kika in på Äkta Vara. Där kan du läsa det senaste & hänga med i debatten samt ladda ner broschyrer om livsmedelsmärkning.

De har även en facebooksida för snabba nyhetstips & diskussioner.

 

Som många redan vet innehåller köpt bröd väldigt mycket av saker som ett bröd inte ska innehålla.

Morr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag fyller han år!

Den lilla håriga killen.

Paket, gottebitar & ben har han fått & han är så nöjd.

Den lilla pip-grisen tog han livet av inom 5 minuter.

Vi gläds åt vår lille vän som vi trodde vi skulle förlora för några månader sedan.

Han är pigg, glad & nöjd & det är vi också.

 

 

 

 

 

 

 

Kvällens bak är en test att baka med fint rågmjöl & vetesur. Vet inte vad vi ska kalla det. "Pane Marléne" kanske?! Hur som helst, så här gjorde jag:

 


PANE MARLÉNE


960 g vatten

1200 g vetemjöl special
200 g fint rågmjöl
200 g vetesurdeg
40 g russinjäst
30 g salt

3 msk linfrö

0,5 dl solrosfrön

1 dl hasselnötter

 

Knåda allt utom saltet & hasselnötterna i assistenten cirka 10 minuter. Tillsätt salt & knåda ytterligare 5 minuter på högre hastighet. Dra ner hastigheten till det lägsta, tillsätt hasselnötterna & kör tills de blandats in i degen. Låt degen vila i bunken 1 timme. Vik ihop degen, lägg den i en inoljad plastlåda med lock & ställ in i kylen ca 17-24 timmar.

Ta fram degen & låt den acklimatisera sig i rumstemperatur ca 2 timmar.

Baka ut på välmjölat bakbord till 3 bröd i önskad form. Jag gjorde 2 runddrivna som fick jäsa med skarven nedåt samt en fläta. Låt jäsa 1 timme på bakplåtspappersklädd bricka under handduk. Värm upp ugnen till 275 grader med en baksten/plåt i samt en ugnsfast form på botten.

Snitta bröden som du vill. Skjut in bröden med bakplåtspappret in på den varma plåten/bakstenen.

Släng även in 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Ångan ger en fin skorpa.

Sänk värmen till 250 grader efter 15 minuter samtidigt som du öppnar ugnsluckan & vädrar ut ånga.

Grädda totalt mellan ca 35-40 minuter tills innertemperaturen uppnått 98 grader.

Låt svalna på galler!

 

 

 

 

 

 

I söndags drog jag min första mil för i år. Släpade mig runt till bra musik i lurarna (tack för att Spotify finns!) & det gick faktiskt riktigt bra. Tyvärr gjorde det ont på några ställen efter 7-8 km men det är mest ovana & gamla "krigsskador" som gör sig påminda. Torsdag blir det en långtur igen, tror jag…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så underbart med ledig helg!

Sovit länge, nygräddat bröd till frullen, prommis med Morris & mannen, träning & till kvällen blir det middag på stan. Vi har ett presentkort på Fragolino som vi tänkte utnyttja. Passar bra nu så här efter alla veterinärvårdsutgifter & den väntande stora utgiften efter den "lilla" fadäsen då maken tankade dieselbilen med bensin. Det kanske jag inte hade berättat!? Jo då, han gjorde det! Han har tjatat & påmint mig om detta otaliga gånger sedan vi skaffade bilen.

"-Du får inte glömma att det är en diesel när du ska tanka!!!"

Tänk om det var jag som hade gjort det! Då hade jag fått höra det tills öronen trillat av…. :-)

 

I dag förbereder jag ett äppel- & russinbröd som får stå & lura i kylen tills i morgon. Återkommer om detta.

 

Trevlig helg på er!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brunkans bageri har många härliga bröd. Här är ett utav dem, fast på mitt sätt :-)

Enligt bagaren Heléne Johansson är det ett basbröd som harmoniserar med de flesta maträtter & är lika gott nybakat som rostat & stekt. Doppa det gärna i olivolja med flingsalt till en fin köttbit & en krispig sallad eller servera det till en mustig svampsoppa.

Jag gillar det bäst nybakat till lördagsfrukosten. Varmt, syrligt med en knaprig skorpa. Perfekt bröd även till sommarens grillat!

 

 

 

 

BRUNKANS LJUSA BY MARLÉNE

 

480 g ljummet vatten

20 g russinjäst

100 g uppfriskad vetesurdeg

150 g uppfriskad rågsurdeg

800 g vetemjöl special

20 g flytande honung

30 g havssalt

 

 

Dag 1:

Blanda alla ingredienser utom saltet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter på lägsta hastighet.

Tillsätt saltet. Arbeta degen ytterligare 5 minuter på högre hastighet.

Låt degen vila i bunken 30 minuter.

 

Lägg degen i en oljad platslåda med lock. Vik försiktigt - utan att trycka - ena sidan av degen mot mitten, därefter den andra sidan för att slutligen vända på hela degen så att undersidan hamnar uppåt (treslag på bagarspråk). Låt degen jäsa 30 minuter & gör sedan om vik- & vändningsproceduren.

Ställ in degen i kylen & låt jäsa under natten.

 

Dag 2:

Sätt ugnen på 250 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord & skär den i två delar med vass kniv på längden. Lägg försiktigt upp de två degbitarna på bricka täckt med bakplåtspapper.

Skjutsa in bröden i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan & sänk genast temperaturen till 200 grader.

Släpp ut ånga efter 20 minuter.

Grädda bröden i ca 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 98 grader.

Låt bröden svalna på galler.

 

 

 

Kika in hos Brunkebergs Bageri!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRÖDET VALBORG

 

500 g ljummet vatten

800 g vetemjöl special

450 uppfriskad vetesurdeg

28 g havssalt

 

 

Kör alla ingredienser, utom saltet, ungefär 20 minuter på lägsta hastighet. Tillsätt saltet & kör ytterligare 5 minuter på högre hastighet. Låt degen jäsa 1 timme i rumstemperatur. Jäs sedan 12–24 timmar i kyl.

 

Tag ur degen ur kylen ca 1 timme innan utbakning.

 

Stjälp upp degen på välmjölat bakbord. Jag delade degen i 3 delar som försiktigt rullades ut till 3 längder. Dessa formades/flätades till en stor fläta som jag strödde lite vetemjöl över & lät jäsa i ytterligare 60 minuter på bakplåtspappersklädd bricka under handduk. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.

 

Skjutsa in brödet & bakplåtspappret i ugnen! Hiva in några isbitar (5-6 st) i den ugnsfasta formen. Sänk värmen till 225 grader.

 

Efter 15 minuter kan ugnen vädras - vattenånga släpps ut. Bröden ska få ordentligt med färg men det ska inte vara bränt. Ca 30-35 minuters gräddning. Kolla tempen, den ska vara 98 grader = klart!

Ta ut brödet och låt svalna på ett galler.

 

Nästa gång ska jag jäsa 24 timmar för att få ett lite syrligare bröd. Eventuellt byter jag ut lite av vetet mot durum eller dinkel....

 

 

 

 

Sådana här skönheter spanade vi efter idag på promenaden. Vi lyckades träffa på åtskilliga vackra exemplar som bekräftade att våren är här.

Härliga Magnolian!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig Valborg på er!

 

Tänk på att vara rädda om er! Räddningstjänsten har nog fullt upp så det räcker i kväll & i natt...

 

Själv har jag firat med en fin gammal vän på hemmaplan. Vi hade lite grillknytis på tu man hand. Baconlindad grillad rosmarinkyckling, potatissallad, grönsallad, gott smör & bea, nybakat valborgssbröd med brie & vitlöksost. Vi avslutade med tårta eftersom det är kungens födelsedag ;-)

 

Mycket prat & skratt blev det. Å några ordentliga asarv :-)

Tack Camilla för en helskön & mysig kväll! Hoppas vi ses snart igen & att det inte går "några år" till nästa gång...