The Circus - proper late night drinking



Igår besökte vi "The Circus" - stans nya, heta bar. The Circus kan man njuta av innan eller efter en god måltid hos Frank som ligger vägg i vägg.
Schysst ställe!
Kika in på: http://www.thecircus.se/

    

SPANSKA RÄKOR
Det här är helt underbart gott!! Som förrätt eller ensamrätt tillsammans med nybakat bröd. Rätten blir godast om man får tag på råa räkor/scampi, men det går naturligtvis att laga med kokta också. Receptet är beräknat till ensamrätt för 4 personer. Rätten måste serveras blixtsnabbt, rykande het.

800 g råa scampi eller räkor
4 dl god olivolja
20 grovhackade vitlöksklyftor
1 grovskuren röd spansk pepparfrukt (avlägsna kärnorna)
flingsalt
nymald svartpeppar
2 knippor grovskuren persilja
2 limeklyftor
TILL SERVERING
Citron- eller limeklyftor
nybakat bröd


Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg först i vitlöken & pepparfrukten. Stek tills de är genomskinliga men utan att de tar färg.
Tillsätt scampi eller räkor
& fräs hastigt. Salta, dra några varv med pepparkvarnen & pressa över lime. Strö över rikligt med persilja & servera direkt med citron/lime & nybakat bröd.

KALKON I KOKOSSÅS MED VILDRIS

6 personer


Fina smaker av ingefära, chili, citrongräs & kokosmjölk gör detta till en oförglömlig måltid!


700 g kalkonbröst

Salt & nymalen svartpeppar

Ca 2 msk Sambal oelek

Tandpetare

2-3 msk olja

1 bit ingefära, ca 4 cm

1 stor vitlöksklyfta

1 stor röd chili, spansk peppar

SÅS

1 burk kokosmjölk

1 dl créme fraiche

1-2 msk limesaft

TILL GARNERING & SERVERING

Limeskivor

Grönsallad

Ris, gärna rött eller svart


Koka riset enligt anvisning på paketet.

Skär kalkonköttet i ca 10-12 tunna skivor & platta ut dem. Stryk på ett tunt lager Sambal oelek, salta & peppra. Rulla ihop skivorna & fäst med en tandpetare.

Skala & hacka ingefära & vitlök. Dela chilin & ta bort kärnorna, skär dem i tunna strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna & bryn ruladerna gyllene på ganska hög värme runt om. Tillsätt vitlök, ingefära, chilistrimlor, citrongräs & rör om.

Häll på kokosmjölken & rör ner créme fraichen. Låt alltsammans sjuda i ca 10 minuter. Vänd runt ruladerna då & då så de blir fint genomstekta.

Smaka av kokossåsen med salt, peppar & limesaft. Dra ut tandpetarna ur köttet & skär upp ruladerna. Servera med vildriset, limeklyftor & en grönsallad.

Tips från Monica Ahlberg