BLÅBÄRSMÜSSLI
2kommentarer

Lika bra att erkänna direkt. Det här receptet har jag stulit. Inte för att vara elak utan för att receptet är kanon & borde få komma många till glädje. Har dock bytt ut havregrynen mot dinkelflingor.
Receptet har jag knyckt från Sweetkay. Tack!
BLÅBÄRSMÜSSLI
Cirka 1 liter mûsli
2 1/2 dl torkade blåbär
1/2 dl kokosflingor
2 dl dinkelflingor
1 dl rågflingor
1 dl vetegroddar
1/2 dl hela linfrön
1 dl pistagenötter (utan skal)
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 msk flytande honung
Börja med att värma upp ugnen till 100 grader. Fyll plåten med dinkelflingor, kokosflingor & rågflingor. Låt detta rostas i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills du ser att ytan fått en ljusbrun färg.
Hacka nötterna & rosta dem lätt med honungen i en teflonpanna utan fett. Hacka aprikoserna. Blanda rostade nötterna med grynblandningen i en skål. Häll i blåbären, krossade linfrön, hackade aprikoser & vetegroddar.
Rör runt, låt svalna & häll upp mûslin i en lufttät burk.
2 kommentarer
Lena
13 Oct 2012 13:22
Åh blåbärstema i dag tror jag på bloggarna.
jag har gjort blåbärssmoothis och då hade ju de här flingorna passat bra till med lite yoghurt!
Linda
15 Oct 2012 23:37
Haha det gjorde du rätt i :). Ska försöka tipsa om mer godheter !
Kommentera