SÖTT & SYNDIGT TILL ARBETSKAMRATERNA
0kommentarer
Igår blev det en sväng upp till jobbet. Är man sjukskriven under en längre tid har man ett rehabsamtal med sin närmaste chef. En formalitet i det här fallet men skönt att få komma till arbetet, prata, skratta & krama om de fina arbetskompisarna. Goa & glada gav det mig lite extra energi. Jag gav dem "extra energi" i form av en söt & syndig tårta 😉
MARÄNGTÅRTA MED RICE KRISPIES & CHOKLADKRÄM
Maräng:
6 äggvitor
5 dl socker
6 dl Rice Krispies (frukostflingor som blir supergoda i ugnen)
Detta ger 2 stora marängbottnar. Jag gjorde en 1/2 sats åt gången.
Fyllning:
2 dl vatten
5 msk vetemjöl
1 msk kakao
100 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g smör
1 "gnutta" salt
2 dl florsocker
2 äggulor
6 dl vispgrädde
Garnering:
300 g mörk eller ljus choklad + ev godis av ngt slag t.ex. minimarsmallows
Marängen: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa 3 äggvitor till hårt skum.
Tillsätt 2,5 dl strösocker under fortsatt vispning & vispa minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner 3 dl Rice Kripies. Bred ut smeten till önskad form på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i mitten av ugnen 50- 55 minuter.
Gör en botten till.
Fyllning: Koka ihop vatten & vetemjöl & kakao till en tjock smet.
Ta kastrullen från spisen och vispa i bitar av choklad & smör. Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker & äggula & salt & vispa till en jämn kräm. Bred krämen på ena marängen.
Hit kan det förberedas dagen innan. Förvara då botten med krämen svalt. Den andra torrt framme.
Vispa grädden & bred den över krämen. Lägg den andra marängen över.
Smält choklad över vattenbad & ringla med sked över tårtan. Lägg gärna på minimarsmallows eller något annat godis innan chokladen stelnat.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering!

Maräng,
Sött,
Tårta,
Kommentera