MUFFINS PHILADELPHIA MARABOU
1kommentarer

KRÄMIGA CHOKLADMUFFINS MED HALLON
Det här blir 6- 8 st stora underbart goda, maffiga muffins med fyllig smak av choklad, både från kakaopulver & den nya philadelphiaosten, Marabou!
Vi serverade dem som dessert med en klick grädde härom kvällen. Mums!
1 ägg
1 3/4 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
En gnutta salt
3/4 dl kakao
50 g vit toblerone i bitar
FYLLNING:
1 ask Philadelphiaost Marabou, 160 g
1 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
TOPPING
100 g hallon
50 g vit toblerone i bitar
Vispa ägg och socker vitt & pösigt.
Smält smöret & blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
Blanda samman alla torra ingredienser & vänd ner i smeten. Tillsätt till sist Tobleronen.
Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Fyll dem endast till lite drygt hälften.
Rör ihop ägg, Philadelphiaost & mjöl till en slät smet. Fördela ovanpå muffinssmeten i formarna.
Strö till sist över hallonen och Tobleronen.
Grädda på 180° i ca 25 minuter.
Låt svalna & glasera eller toppa med en klick vispad grädde. Vips har du en smarrig dessert!



Inspiraration av Monica Ahlberg
Choklad,
MUFFINS,
Philadelphia Marabou,
1 kommentarer
Sara
26 Jan 2013 11:11
Den sista bilden gjorde mig lite förvirrad, skulle fyllning och dekoration med in i ugnen eller ej? Men jag antog att den skulle det eftersom det stod så i receptet, och de är jättegoda! Väldigt nöjd.
Kommentera