DINKELSNURROR

0kommentarer

 
 
 
 
 
 

DINKELSNURROR

500 g ljummet vatten

650 g vetemjöl special

150 g fullkornsdinkel

450 g uppfriskad vetesur

5 g flytande honung

30 g havssalt

 

 

Kör alla ingredienser utom saltet på lägsta hastighet i 20 minuter så degen blir blank & fin. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter. 

Strö över mjöl & låt degen vila övertäckt i ca 2 timmar.

Efter 1 timme är det dax att vika degen. Ta tag i degens kant, spänn den lite & vik sedan in den mot mitten. Vik 3 gånger till runtom tills att degen känns riktigt spänd. Låt degen vila 30 minuter & upprepa vikningsproceduren.

Strö över vetemjöl & låt degen jäsa i 1 timme.

Skjutsa in degen i kylen & låt den kalljäsa i 12-24 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma den till "2 snurror" genom att vrida åt motsatt håll & trycka till ändarna. Lägg bröden bricka klädd med bakplåtspapper. Strö över mjöl, täck över & låt jäsa 2 timmar.

Skjutsa in bröden i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan, grädda ca 25 eller tills innertemperturen är 98 grader. Släpp gärna ut vattenånga efter 15 minuter.

Låt bröden svalna på galler.

 

Kommentera

Publiceras ej