PEPPARKAKSRUTA MED PHILLYFROSTING & LINGON
1kommentarer
Igår hade jag finbesök av mamma, syrran & lilla Ludvig. Åh vad jag har uppskattat alla besök när jag varit hemma & sjukskriven. Ni ska veta att det betyder så mycket!
Lite smarrigt fikabröd blev det. Förutom mina traditionella saffransskorpor blev det en svulstig pepparkaksruta med frosting. Inte helt fel så att säga...
Här kommer receptet!

PEPPARKAKSRUTA MED PHILLYFROSTING & LINGON
ca 16 bitar
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 stora ägg
1,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mortlade kardemummakärnor
FROSTING
200 g Philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
några droppar citronsaft
TOPPING
1-2 dl frysta lingon
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj & bröa en ugnsform, ca 25x35 cm.
Vispa smör, strösocker & farinsocker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget (vispa ordentligt) samt mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver & kryddor. Rör försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i formen & bred ut den försiktigt. Grädda mellan 20-30 minuter. Här varierar det beroende på ugn. Testa med provsticka.
Låt svalna i formen.
Vispa ihop färskost, smör, florsocker & citron till en slät smet. Jag använder elvisp. Bred över kakan när den svalnat helt. Strö över de frysta lingonen. Ställ svalt en stund & skär sedan i 16 moffiga godbitar.
Trevlig Lucia på er!

Lucia,
Pepparkaka,
1 kommentarer
Sofia Persson
13 Dec 2012 21:26
Dom ser jättegoda ut! Fin sida du har med många bra recept. Tack för inspirationen ;-) mvh Sofia
Kommentera