DURUM+ LEVAIN = GOTT
0kommentarer
Kör alla ingredienser utom saltet på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör på lite högre hastighet i 5 minuter. Låt jäsa i inoljad plastlåda med lock på ett varmt ställe i 3 timmar. Vik ihop degen ett par gånger. Ställ in i kylen & låt kalljäsa tills dagen efter.
Baka ut på ett välmjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Knåda inte! Forma försiktigt till 2 avlånga bröd. Låt jäsa på en bricka med bakplåtspapper eller i välmjölade jäskorgar. Strö över lite mjöl täck med bakduk & jäs i 120 minuter.
Värm ugnen till 275 grader. Sätt in & värm upp en baksten samt en liten ugnsfast form på botten av ugnen.
Snitta brödet i önskat mönster. För försiktigt över bakplåtspappret med bröden till den heta plåten. Lägg 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Grädda 15 minuter. Öppna ugnsluckan & vädra ut vattenånga. Grädda ytterligare 15 minuter & vädra ut ånga igen. Grädda ca 5 minuter till - totaltid 30-35 minuter. Kontrollera innertemperturen som ska hamna på 98 grader för att vara färdiggräddat.
Kommentera