Precis så är det! Vi tog pick & pack & begav oss ut till Sandhamn för att hälsa på bästa, goa grannen Anders & hans barn i deras sommarhus. Vilken lyx va? Så här är vi nu, ute i skärgården. Ligger nerbäddad i gästrummet & lyssnar på tystnaden. Har haft en underbar dag med sol, bad, glass, grillning & stoj med barnen. I morgon ska jag besöka Sandhamns bageri. Whiiio! Me like! Sen blir det mer bad & sol, lite rosé & restaurangbesök. Livet är gott!
 
Ha en fortsatt trevlig sommar! ☀
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dax för sandslottstävling. Lag 23 är taggade!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tycker bilden är ganska talande. Inga undanflykter för männen från & med nu.
Det är bara att sätta igång & baka!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då är den ödesdigra helgen här då raggarna med sina bilar invaderar stan. Polisen, Brandkåren & sjukhuset har beredskap. I vår familj är vi 2 som har samhällstjänst denna helg. Därför har Blåsbo Bageri jobbat för högtryck för att arbetskamraterna ska få lite extra energi för nattens arbete. Svartbröd, Prästost & Kummin, Levain, Speja etc...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar rökt fisk! Skulle faktiskt kunna äta det var & varannan dag. Tyvärr är det ganska dyrt så det blir inte så ofta. För ett par veckor sedan tipsade min fina arbetskamrat Anne mig om att man lätt kan röka fisk på grillen. Man införskaffar bara en röklåda & lite rökspån, i det här fallet alspån. Sagt & gjort, införskaffade mig detta & svängde förbi Borgåsundsfiskaren där vi hittade ett par fina Seabream (Guldsparid). Dessa påminner om aborre i köttet men har inte alls dessa småben som är så irriterande. Lite alspån & enbär i botten, droppbrickan & gallret med den saltade fisken & så locket på. 20 minuter senare hade vi fin rökt fisk som vi serverade med färskpotatis, skirat smör med citron & dill samt sockerärtor. MUMS!!!!!
Nästa gång blir det rökt lax & rökta räkor...
 
Tack för tipset Anne! ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fisk, Rökt, Sommar,
 
 
 
Sara som jag pratat om så många gånger inspirerar mycket till min bakning. Här är ett recept från hennes bageri Solhaga. Det är receptet på deras midsommarbröd. Jag har bytt ut dinkel fullkorn mot rågmjöl & ersatt prästosten med en vällagrad whiskeyost.
 
Tack Sara för all inpiration!!!!
 
 
 
 
 
 
 
WHISKEYOST & KUMMIN
 
500 g vatten
450 g vetemjöl
225 g siktat dinkelmjöl
225 g rågmjöl
230 g rågsurdeg
10 g jäst
23 g havssalt
150 g whiskeyost i tärningar (cirka 1 x 1 cm)
8 g kummin
 

Knåda allting utom salt, kummin & ost i 8–10 minuter, sedan med salt i ytterligare 3–5 minuter. Blanda i kummin & ost i någon minut. Lägg degen i en väl inoljad plastlåda med lock. Låt den vila i 60 minuter, vik sedan ihop den en gång från varje håll mot mitten. Låt den sedan vila i ytterligare 60 minuter.

Lägg degen på ett välmjölat bakbord & dela den i två bitar. Forma till avlånga bröd & lägg med skarven uppåt i mjölade jäskorgar. Låt bröden jäsa några timmar i rumstemperatur eller en natt i kyl.

Värm ugnen till 275° 1 timme med bakstenen i & en ugnsfast form i botten. Vänd upp bröden på en brödspade eller liknande. Gör ett vinklat snitt på längden & sätt in dem i ugnen samtidigt som du slänger in en halv mugg vatten i den ugnsfasta formen. Sänk till 225° & baka i 30–35 minuter, eller till en innertemperatur på 98 grader. Öppna luckan ett par gånger mot slutet av baktiden för att bygga upp skorpan.

 
 
 
 
På jäsning...