Liten blir större & nu är han så pass stor så att julen har blivit ett medvetet & laddat fenomen. Jag pratar om Ludvig, min systerson. Vi har kört pepparkakshusbygge, adventsfika med "tomtedricka" samt julpyssel. På lördag kommer han till oss för att klä granen. Så himla mysigt!
Kärlek! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snacka om radioskugga! Nästan exakt 9 månaders bestämt 🙈
Ja, ja. Bättre sent än aldrig, eller hur?
Det får bli en resumé samt lite skärpning framöver. Ok?!
 
Det lackar mot jul & vi är alla igång med förberedelserna av stora & små mått. Godis är ett utav dem. Julen består oftast av choklad & mäktiga godsaker. Jag älskar det men ibland kan det bli lite för mycket av det goda. Jag hittade ett jättefräscht recept på en utav mina favoritbloggar. Fortfarande supersmaskigt men med en fräsch smak av citron. Givetvis var jag tvungen att ändra om lite i receptet men bara lite.
Ursprungsreceptet kommer tydligen från Mat-Tina (Jättegott!) Jag hittade receptet hos fina Jenny.
Citerar henne; ska du göra en sorts godis till jul så ska du göra det här....
 
 
 
 
 
 
 
 
VIT CHOKLAD- & CITRONKOLA
 
( 70 – 80 bitar ) 
 
5  3/4 dl strösocker 
3 st ekologiska citroner
125 g smör
400 g vit choklad
200 g kokosfett 

 

Behövs : kökstermometer (viktigt!)

Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Pressa sedan ur all saft ur citronerna och ner i kastrullen. Använd gärna juicepress!
Koka upp socker, saft och skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning på spisens lägsta temperatur. Det kan vara lite knixigt att få ihop smeten men det är bara att röra på.
När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre.
Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.

Fungerar utmärkt att frysa.