DINKELLEVAIN
0kommentarer
Kör alla ingredienser utom saltet på lägsta hastighet i 20 minuter så degen blir blank & fin. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter.
Strö över mjöl & låt degen vila övertäckt i ca 2 timmar.
Efter 1 timme är det dax att vika degen. Ta tag i degens kant, spänn den lite & vik sedan in den mot mitten. Vik 3 gånger till runtom tills att degen känns riktigt spänd. Låt degen vila 30 minuter & upprepa vikningsproceduren.
Strö över vetemjöl & låt degen jäsa i 3-4 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma den till 3 avlånga bröd som läggs med skarven nedåt i välmjölade jäskorgar. Täck över med plastfilm, ställ in i kylen & låt dem kalljäsa i 12-24 timmar.
Tag fram bröden ur kylen 1 timme innan gräddning. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.
Vänd upp bröden på bakplåtspappersklädd bricka. Skjutsa in bröden i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan, grädda ca 25 eller tills innertemperturen är 98 grader. Släpp gärna ut vattenånga efter 15 minuter.
Låt bröden svalna på galler.

Kommentera