BERNSBORGS SYRLIGA

0kommentarer

 

 

 

 

 

 

Det här brödet är så där perfekt syrligt som jag längtar till att få till frukost.

Kom ihåg att mata dina surdegar dagen innan så det är bra sprutt på dem!

 

Fördeg
300 g vatten
350 g rågsur
350 g vetesur

30 g russinjäst

300 g Vetemjöl special

Låt stå 5 timmar i rumstemperatur på varmt ställe.

 

Tillsätt
500 g vatten
1000 g vetemjöl special
Kör på låg hastighet i 8 minuter
tillsätt 25 g havssalt & kör 5 minuter till

 

Låt degen vila i två timmar innan du bakar ut den. Forma till 2 stora ovala bröd eller till 4 mindre runddrivna.
Jäs 10–16 timmar i kylen över natten. Jag jäser mina i jäskorgar eftersom degen är vek.

Sätt ugnen på 250 grader. Låt en plåt/baksten värmas upp samt en liten ugnsfast form i botten av ugnen.

Sätt in bröden i ugnen & släng samtidigt in 5-7 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng luckan snabbt. Sänk temperaturen till 225 grader efter 5 minuter. Efter 15 minuter gräddning, öppna ugnsluckan & vädra ut vattenånga. Grädda ca 10-25 minuter till beroende på storlek. Totalt 25-40 minuter. Baka till en innertemperatur på 98°C

 

 

 

 

 


Kommentera

Publiceras ej