SOMMAR & RÖKT FISK

0kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar rökt fisk! Skulle faktiskt kunna äta det var & varannan dag. Tyvärr är det ganska dyrt så det blir inte så ofta. För ett par veckor sedan tipsade min fina arbetskamrat Anne mig om att man lätt kan röka fisk på grillen. Man införskaffar bara en röklåda & lite rökspån, i det här fallet alspån. Sagt & gjort, införskaffade mig detta & svängde förbi Borgåsundsfiskaren där vi hittade ett par fina Seabream (Guldsparid). Dessa påminner om aborre i köttet men har inte alls dessa småben som är så irriterande. Lite alspån & enbär i botten, droppbrickan & gallret med den saltade fisken & så locket på. 20 minuter senare hade vi fin rökt fisk som vi serverade med färskpotatis, skirat smör med citron & dill samt sockerärtor. MUMS!!!!!
Nästa gång blir det rökt lax & rökta räkor...
 
Tack för tipset Anne! ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fisk, Rökt, Sommar,

Kommentera

Publiceras ej