JAG SKA PÅ KURS

0kommentarer

 
 
 
 
Det här ska bli så himla roligt! En kurs för hemmabagare på Solhaga Stenugnsbageri i vår. Kusledare är den fantastiskt inspirerande Sara Wennerström som följt sin dröm & som nu driver Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge.
 
 
 
 

 

 

Om Solhaga

I ett gammalt uthus med vedeldad stenugn har vi byggt ett modernt hantverksbageri där vi bakar surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror från bland andra Berte Qvarn och Ugglarps Grönt.

Allt bakas enligt processer där vi använder surdeg och andra typer av fördegar, vilket gör brödet nyttigare. Men framför allt blir det gott, och den goda smaken är det som vi tycker är allra viktigast. Därför använder vi heller inga tillsatser eller halvfabrikat. Vi kavlar croissanter och pain au chocolat med riktigt smör och kokar vår egen vaniljkräm från grunden. Allt är färskt och bakas här på plats.

Här kan man också ta en fika om man vill, gör som våra stamkunder och boka vårt enda bord inomhus för att garanterat få plats. Till vår smörgåsmeny har vi samlat det allra bästa från matföretag i närheten; Gudmundsgården, Mostorps Gård, Ugglarps Grönt, Laxbutiken och Wapnö. Till smörgåsen kan du dricka nybryggt kaffe, Kusmite, varm Valrhona choklad eller ren äppelmust från Carlslund utanför Halmstad.

 

Historien i korthet
Bageriet startades i början av 2011 av Sara Wennerström, som köpte fastigheten som sommarhus 2008. Hon började renovera den gamla stenugnen i uthuset och berättade om bygget och sina recept på bloggen sarabakar.se. 2010 började hon en utbildning till hantverksbagare för Jan Hedh, och tankarna på att bygga ett bageri blev mer konkreta. Kurskamraten Gustav Fagerman blev bagerichef och tillsammans bestämde de sig för att göra Solhaga Stenugnsbageri till något alldeles extra. I dag har bageriet fyra heltidsanställda plus säsongsmedarbetare, och har belönats med fina priser:

Skåneländska Gastronomiska Akademien har 2012 tilldelat Solhaga en utmärkelse på 5000 kronor samt ett diplom “för att med utomordentlig professionalism, framåtanda och på kort tid, ha kombinerat utsökt produktionskvalitet med design och kreativ kommunikation“.

“Sara Wennerström uppmärksammas nu av Hallands Akademi för att hon tagit tillvara ett gammalt kulturarv, stöpt om det i modern form och därmed skapat en plats för inspiration och livskvalitet. Hon lyckas binda samman entreprenörskap och nyskapa halländsk matkultur.”
Hallands Akademi, 2012 

 
 

 


Å nu ska jag dit på kurs! Tihi!

😃

 

http://solhagastenugnsbageri.se/

 

 

Kommentera

Publiceras ej