BOUNTYRUTOR
0kommentarer
Den här måste jag bara sno! Gud så gott det ser ut!
Stulet från bloggen Mammaliv Tack!
BOUNTYRUTOR
Botten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
200 g ljus choklad
1/2 msk olja
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj & bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm
Vispa ägg & socker poröst i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver & kakao i äggblandningen.
Smält smöret & koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Bred ut smeten i långpannan & grädda mitt i ugnen 20–25 min.
Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg & kokos. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen & låt den stelna.
Förvara kakan i kylskåp.
Kommentera