SÖTT & SYNDIGT TILL ARBETSKAMRATERNA

0kommentarer

 
 
 
Igår blev det en sväng upp till jobbet. Är man sjukskriven under en längre tid har man ett rehabsamtal med sin närmaste chef. En formalitet i det här fallet men skönt att få komma till arbetet, prata, skratta & krama om de fina arbetskompisarna. Goa & glada gav det mig lite extra energi. Jag gav dem "extra energi" i form av en söt & syndig tårta 😉
 
 

MARÄNGTÅRTA MED RICE KRISPIES & CHOKLADKRÄM

 
Maräng: 
6 äggvitor
5 dl socker
6 dl Rice Krispies (frukostflingor som blir supergoda i ugnen)
Detta ger 2 stora marängbottnar. Jag gjorde en 1/2 sats åt gången.
 
Fyllning:
2 dl vatten
5 msk vetemjöl
1 msk kakao
100 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g smör
1 "gnutta" salt
2 dl florsocker
2 äggulor
6 dl vispgrädde
 
Garnering: 
300 g mörk eller ljus choklad + ev godis av ngt slag t.ex. minimarsmallows
 
 
 
Marängen: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa 3 äggvitor till hårt skum. 
Tillsätt 2,5 dl strösocker under fortsatt vispning & vispa minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner 3 dl Rice Kripies. Bred ut smeten till önskad form på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i mitten av ugnen 50- 55 minuter.
Gör en botten till. 
 
Fyllning: Koka ihop vatten & vetemjöl & kakao till en tjock smet. 
Ta kastrullen från spisen och vispa i bitar av choklad & smör. Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker & äggula & salt & vispa till en jämn kräm. Bred krämen på ena marängen.
Hit kan det förberedas dagen innan. Förvara då botten med krämen svalt. Den andra torrt framme.
 
Vispa grädden & bred den över krämen. Lägg den andra marängen över.
Smält choklad över vattenbad & ringla med sked över tårtan. Lägg gärna på minimarsmallows eller något annat godis innan chokladen stelnat.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maräng, Sött, Tårta,

Kommentera

Publiceras ej