MUFFINS PHILADELPHIA MARABOU

1kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KRÄMIGA CHOKLADMUFFINS MED HALLON
 
Det här blir 6- 8 st stora underbart goda, maffiga muffins med fyllig smak av choklad, både från kakaopulver & den nya philadelphiaosten, Marabou!
Vi serverade dem som dessert med en klick grädde härom kvällen. Mums!
 
1 ägg
1 3/4 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
1/2 msk vaniljsocker 
En gnutta salt 
3/4 dl kakao
50 g vit toblerone i bitar
 
FYLLNING:
1 ask Philadelphiaost Marabou, 160 g
1 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
 
TOPPING
100 g hallon
50 g vit toblerone i bitar
 
  
Vispa ägg och socker vitt & pösigt.
Smält smöret & blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
Blanda samman alla torra ingredienser & vänd ner i smeten. Tillsätt till sist Tobleronen.
Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Fyll dem endast till lite drygt hälften.
 
Rör ihop ägg, Philadelphiaost & mjöl till en slät smet. Fördela ovanpå muffinssmeten i formarna.
 
Strö till sist över hallonen och Tobleronen.
 
Grädda på 180° i ca 25 minuter.
 
Låt svalna & glasera eller toppa med en klick vispad grädde. Vips har du en smarrig dessert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Inspiraration av Monica Ahlberg
 
 
 
 
 
 
Choklad, MUFFINS, Philadelphia Marabou,

1 kommentarer

Sara

26 Jan 2013 11:11

Den sista bilden gjorde mig lite förvirrad, skulle fyllning och dekoration med in i ugnen eller ej? Men jag antog att den skulle det eftersom det stod så i receptet, och de är jättegoda! Väldigt nöjd.

Svar: Hej!
Bilden är tagen under "processen". Du har helt rätt. Fyllning & dekoration ska med in i ugnen.
Visst är de goda?!
Jag har serverat dem som dessert med grädde & färska hallon. Ljuvligt & uppskattat av alla. Dessutom perfekt eftersom man kan baka dem i god tid. Sen är det bara att garnera vid servering.

Hälsningar Marléne 😃
Marlénes godbitar!

Kommentera

Publiceras ej