FREDAGSPASTAN

1kommentarer




Hej på er!
Nu har det varit tyst ett tag. Fullt upp helt enkelt. Varit ute på lite skojsigheter som jag tänkte berätta om i ett inlägg senare.

Nu är det helg så varför inte köra en fredagsrätt?!
Ha en trevlig helg på er!

 

 


 

Delizie är en italiensk maträtt tillagad av färsk pasta. Italienarna rullar in olika fyllnigar i färska pastaplattor, skär upp dem i bitar & gratinerar med sås i ugnen. Delizie alla Romagnola är Roms egna variant av rätten. Rommarna fyller pastan skinka & zucchini & slår över en tomatsås innan de stoppar dem in i ungen. Ordet Delizie betyder läckerhet på italienska & det är precis vad det är; små läckerheter i en ugnsform.

 

 

DELIZIE
4 pers

 

  • 2 pkt färska lasagneplattor
  • 12 skivor emmentalerost eller edamerost
  • 12 skivor kokt skinka, helst italiensk
  • 1 dl parmesanost
  • 2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
  • 200 g ricottaost
  • färsk oregano
  • Tomatsås
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 2 st tomater & ½ pressad vitlöksklyfta
  • vitt vin, salt, peppar, oregano, socker

 

 

Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja & finhackad oregano. Lägg ut plattorna bred ut ricottablandningen, lägg på emmentalosten & skinkan & strö sedan över zucchini. Rulla ihop & låt vila en stund. Skär sedan 5 cm tjocka bitar & ställ i en ugnsfast form.

Gör såsen:
Grovhacka tomaterna & fräs upp med vitlöken i lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort. Häll sedan i grädden & låt koka ihop en stund. Smaka av med vitt vin, salt, peppar, en gnutta socker & oregano. Häll såsen över rullarna, strö över riven parmesan & gratinera i 225° i ca 25 minuter.






1 kommentarer

Annelie

24 May 2012 10:20

Det här ser ju så läckert ut att det måste lagas i kväll!

Fredagspastan får bli en torsdagspasta :)

Kommentera

Publiceras ej