VÅFFELDAGEN!
0kommentarer
Sébastien Boudet har skapat detta recept på superba våfflor.
Kika in på Sébastiens blogg - BRÖDPASSION
Ha en trevlig våffelsöndag!!!! :-)
/Marléne
VÅFFLOR PÅ SURDEG
300 g vetemjöl
5 g havssalt
60 g socker
150 g ägg (3st)
200-300 g bubblande frisk surdeg
5 dl ljummen mjölk
100 g smält, osaltat smör
1 vaniljstång, bara frön
Smält smöret i en kastrull med mycket låg värme.
Blanda in mjölet, saltet, vaniljfrön & sockret i ett skål och knäck dina ägg i skålen.
Vispa & droppa i lite ljummet mjölk i taget tills du får en slät smet.
Vispa i surdegen & sist det smälta smöret.
Täck smeten men en köksduk & låt den jäsa under 4-5 timmar i rumstemperatur.
Grädda & njut!
Kommentera