HEMMAGJORDA BURGARE

1kommentarer

 

 

 

 

 

 

Igår blev det hemmgjorda hamburgare på grillen. Wow så smarrigt det blev! Extra smarrigt blev det med hamburgerbröden bakade på surdeg. En hit! Aldrig mer köpta hamburgerbröd!!!

 

HAMBURGERBRÖD MED SURDEG

12 st stora

 

250 g uppfriskad vetesurdeg

12 g jäst

45 g rapsolja

450 g vatten

7 g honung

720 g vetemjöl special

7 g salt

sesamfrön

 

Kör surdeg, jäst, rapsolja, vatten, honung & mjöl i assistent på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 2 timmar.

 

Sätt ugnen på 250 grader.

Forma degenförsiktigt till 12 något platta bullar. Degen är ganska vek så arbeta med mjölade händer. Nagga bullarna. Låt jäsa i ca 45 minuter.

 

Pensla sedan med mjölk & strö sesamfrön över.

Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 12-15 minuter. De ska bli gyllenbruna.

 

Låt svalna & njut!