HEMMAGJORDA BURGARE
1kommentarer
Igår blev det hemmgjorda hamburgare på grillen. Wow så smarrigt det blev! Extra smarrigt blev det med hamburgerbröden bakade på surdeg. En hit! Aldrig mer köpta hamburgerbröd!!!
HAMBURGERBRÖD MED SURDEG
12 st stora
250 g uppfriskad vetesurdeg
12 g jäst
45 g rapsolja
450 g vatten
7 g honung
720 g vetemjöl special
7 g salt
sesamfrön
Kör surdeg, jäst, rapsolja, vatten, honung & mjöl i assistent på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Forma degenförsiktigt till 12 något platta bullar. Degen är ganska vek så arbeta med mjölade händer. Nagga bullarna. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Pensla sedan med mjölk & strö sesamfrön över.
Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 12-15 minuter. De ska bli gyllenbruna.
Låt svalna & njut!