KANELBULLAR FRÅN PETIT FRANCE

0kommentarer





PETIT FRANCES KANELBULLAR
15 stycken


Recept: Sébastien Boudet
Bullarna bakas med surdeg & jäsningsmetoden pouliche.
Tid: 1 tim + jäsning 20–24 tim


Pouliche (en jäsningsmetod):

200 g vetemjöl, gärna ekologiskt & utan tillsatser
2 dl kallt vatten
1 smula jäst (½ gram)
Deg:
550 g vetemjöl, gärna ekologiskt & utan tillsatser
1 dl mjölk
100 g cassonadesocker (råsocker)
100 g osaltat smör
1 ägggula
10 g salt
10 g grovkrossade kardemummakärnor
Fyllning:
250 g rumstempererat osaltat smör
100 g strösocker
25 g kanel
Sockerlag:
2 dl vatten
220 g strösocker

Pouliche:
Blanda och vispa jäst & vatten i en bunke. Sikta över vetemjölet & vispa till en pannkaksliknande smet.

Låt jäsa under fuktig duk 8–12 timmar (beroende på rumstemperaturen). Poulichen är klar när den har blivit stor, doftar underbart & kanterna går ner om man skakar lite på skålen.

Deg & utbakning:
Blanda ner alla degingredienser i poulichen & rör med en träslev tills du får en slät deg. Låt den vila under duk, efter 15 minuter ta ut & forma degen som en boll. Upprepa proceduren två gånger till.
Vispa ihop fyllningen & bred på degen. Forma som du vill.
Koka ihop sockerlagen & spara tills efter bakningen.
Lägg bullarna på plåten, spreja med vatten så att den kalla ugnen blir fuktig. Låt bullarna jäsa i ugnen tills de har dubblat sin storlek. Det kan ta upp till 12 timmar, men det är det värt! Bullarna bli inte bara fruktansvärt goda utan också hälsosamma!
Spreja vatten på bullarna & garnera med pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen på 220 grader tills bullarna har fått en gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen & pensla med sockerlagen. Et voilà!


Titta in hos Petite France!

Kommentera

Publiceras ej