SÅ FÖRVARAR DU DITT BRÖD

0kommentarer

 

 

 

 

 

Bakar du surdegsbröd efter konstens alla regler? Nåväl, så gott det går i ditt hemmabageri i alla fall? Jag menar med lång jästid, varma plåtar, vattenånga etc. Förmodligen får du då ett bröd med kraftig, frasig skorpa. I skorpan sitter mycket smak & den skyddar inkråmet från att torka. Bröd som du börjat skära i placeras med snittytan neråt på skärbrädan. Då behåller du den frasiga skorpan utan att brödet torkar. Bröd som du inte skurit i kan förvaras inlindad i en kökshandduk första dygnet. Sen kan det förvaras i plastpåse. Ljust bröd kan förvaras i brödpåse med lite plast löst utanpå. I plastpåse mjuknar skorpan & bli lite seg. De grova bröden håller sig färska länge i plastpåse.
Bröd ska INTE förvaras i kylskåp!!! De blir hårda & torra då.

Lycka till med dina bröd! :-)


 

 

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej