BAKDAG LÖRDAG

0kommentarer

 

 

Surdegarna uppfriskade, 2 degar påbörjade igår. Idag bakas det för fullt hos mig. Vit surdgsfranska, Spejabröd & danskt rågbröd är på gång. Jag trivs så bra med att baka. Blir superglad! Knäppt?! Ja kanske :-)



Danskt rågbröd i göringen....

 

 

Spejabröd i göringen...

 



Vitt franskbröd i göringen...

 


VITT FRANSKBRÖD PÅ SURDEG

 

500 g vatten
825 g vetemjöl
450 g vetesurdeg

20 g russinjäst

30 g salt

 

Blanda allt utom saltet & kör i assistent länge, ungefär 20-25 minuter. Tillsätt saltet & kör ca 5 minuter till. Låt degen jäsa 12–24 timmar i kyl eller 3–4 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 250 grader. Låt en plåt/baksten värmas upp samt en liten ugnsfast form i botten av ugnen.

Forma till 2 bröd i önskad form som du låter jäsa i ytterligare 60 minuter. Skär 3 djupa snitt i varje bröd. Skjutsa in i ugnen & släng samtidigt in 5 isbitar i den ugnsfasta formen. Grädda 15 minuter öppna ugnsluckan & vädra ut vattenånga. Grädda ca 10-15 minuter till. Baka till en innertemperatur på 98°C.


 

Lördagsfrukosten är räddad!

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej