PROVKÖKET RULLAR VIDARE...

0kommentarer

 
Idag har det blivit ännu mera baguetter. Jakten på de perfekta, perfekta baguetterna fortsätter. Nåväl, de jag bakat hitills går inte av för hackor men ändå. Man kan alltid förbättra & förfina. Dessutom snabbade jag på starten av jäsningen genom att låta degen påbörja jäsningen i 25 grader varm ugn ett par timmar. Sedan några timmar till i rumstemepratur. Det blev 2 större baguetter & ett större franskabröd. Nja, det dög väl men jag jobbar vidare på det....
 
Startade även upp en deg med rågsur, vetekross & färskfrysta lingon. Degen har stått till sig hela dagen & nu fortsätter den sin resa i vår kyl tlls i morgon kväll. Ser lovande ut.
 
Det är bra drag i surdegarna så här års. Man får passa sig annars pyser det över...
 
 
 
Lingon, råströsocker & lite mörk sirap gonar till sig lite innan det åker ner i degen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej