Fredagsmys!

0kommentarer



PIRI-PIRIGRATINERADE RÄKOR MED ÖRT- & VITLÖKSBRÖD

400 gram räkor, skalade, (ca 1 kg med skal) 
4 st salladslök(ar) 
3 msk olivolja 
1 st vitlöksklyfta(or) 
40 gram parmesanost, färskriven 
2,5 st Piri-Piri, ca (torkad stark chili) 
Brödet 
1 dl örtkryddor, färska, t ex timjan, persilja, basilika 
1 st vitlöksklyfta(or) 
50 gram smör, rumstempererat 
0,5 st baguette 

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa örterna. Tillsätt vitlök o& smör & mixa ihop.
Lägg räkorna i en ugnsfast form eller i portionsformar.
Skiva salladslöken & blanda med räkorna. Smula ner Piri-Pirin i oljan & tillsätt vitlöken. Häll oljan över räkorna & blanda.
Strö över parmesanosten & gratinera i 5–10 minuter.
Skär baguetten i skivor. Bred på örtsmöret & gratinera i ugnen i några minuter.

Kommentera

Publiceras ej