Fredagsmys!
0kommentarer
PIRI-PIRIGRATINERADE RÄKOR MED ÖRT- & VITLÖKSBRÖD
400 gram räkor, skalade, (ca 1 kg med skal)
4 st salladslök(ar)
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta(or)
40 gram parmesanost, färskriven
2,5 st Piri-Piri, ca (torkad stark chili)
Brödet
1 dl örtkryddor, färska, t ex timjan, persilja, basilika
1 st vitlöksklyfta(or)
50 gram smör, rumstempererat
0,5 st baguette
Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa örterna. Tillsätt vitlök o& smör & mixa ihop.
Lägg räkorna i en ugnsfast form eller i portionsformar.
Skiva salladslöken & blanda med räkorna. Smula ner Piri-Pirin i oljan & tillsätt vitlöken. Häll oljan över räkorna & blanda.
Strö över parmesanosten & gratinera i 5–10 minuter.
Skär baguetten i skivor. Bred på örtsmöret & gratinera i ugnen i några minuter.
Kommentera