Gott & enkelt med kalkon

0kommentarer

KALKON I KOKOSSÅS MED VILDRIS

6 personer


Fina smaker av ingefära, chili, citrongräs & kokosmjölk gör detta till en oförglömlig måltid!


700 g kalkonbröst

Salt & nymalen svartpeppar

Ca 2 msk Sambal oelek

Tandpetare

2-3 msk olja

1 bit ingefära, ca 4 cm

1 stor vitlöksklyfta

1 stor röd chili, spansk peppar

SÅS

1 burk kokosmjölk

1 dl créme fraiche

1-2 msk limesaft

TILL GARNERING & SERVERING

Limeskivor

Grönsallad

Ris, gärna rött eller svart


Koka riset enligt anvisning på paketet.

Skär kalkonköttet i ca 10-12 tunna skivor & platta ut dem. Stryk på ett tunt lager Sambal oelek, salta & peppra. Rulla ihop skivorna & fäst med en tandpetare.

Skala & hacka ingefära & vitlök. Dela chilin & ta bort kärnorna, skär dem i tunna strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna & bryn ruladerna gyllene på ganska hög värme runt om. Tillsätt vitlök, ingefära, chilistrimlor, citrongräs & rör om.

Häll på kokosmjölken & rör ner créme fraichen. Låt alltsammans sjuda i ca 10 minuter. Vänd runt ruladerna då & då så de blir fint genomstekta.

Smaka av kokossåsen med salt, peppar & limesaft. Dra ut tandpetarna ur köttet & skär upp ruladerna. Servera med vildriset, limeklyftor & en grönsallad.

Tips från Monica Ahlberg

Kommentera

Publiceras ej