Gott & enkelt med kalkon
0kommentarer
KALKON I KOKOSSÅS MED VILDRIS
6 personer
Fina smaker av ingefära, chili, citrongräs & kokosmjölk gör detta till en oförglömlig måltid!
700 g kalkonbröst
Salt & nymalen svartpeppar
Ca 2 msk Sambal oelek
Tandpetare
2-3 msk olja
1 bit ingefära, ca 4 cm
1 stor vitlöksklyfta
1 stor röd chili, spansk peppar
SÅS
1 burk kokosmjölk
1 dl créme fraiche
1-2 msk limesaft
TILL GARNERING & SERVERING
Limeskivor
Grönsallad
Ris, gärna rött eller svart
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Skär kalkonköttet i ca 10-12 tunna skivor & platta ut dem. Stryk på ett tunt lager Sambal oelek, salta & peppra. Rulla ihop skivorna & fäst med en tandpetare.
Skala & hacka ingefära & vitlök. Dela chilin & ta bort kärnorna, skär dem i tunna strimlor.
Hetta upp olja i en stekpanna & bryn ruladerna gyllene på ganska hög värme runt om. Tillsätt vitlök, ingefära, chilistrimlor, citrongräs & rör om.
Häll på kokosmjölken & rör ner créme fraichen. Låt alltsammans sjuda i ca 10 minuter. Vänd runt ruladerna då & då så de blir fint genomstekta.
Smaka av kokossåsen med salt, peppar & limesaft. Dra ut tandpetarna ur köttet & skär upp ruladerna. Servera med vildriset, limeklyftor & en grönsallad.
Tips från Monica Ahlberg
Kommentera