Fredagsgott

0kommentarer

SPANSKA RÄKOR
Det här är helt underbart gott!! Som förrätt eller ensamrätt tillsammans med nybakat bröd. Rätten blir godast om man får tag på råa räkor/scampi, men det går naturligtvis att laga med kokta också. Receptet är beräknat till ensamrätt för 4 personer. Rätten måste serveras blixtsnabbt, rykande het.

800 g råa scampi eller räkor
4 dl god olivolja
20 grovhackade vitlöksklyftor
1 grovskuren röd spansk pepparfrukt (avlägsna kärnorna)
flingsalt
nymald svartpeppar
2 knippor grovskuren persilja
2 limeklyftor
TILL SERVERING
Citron- eller limeklyftor
nybakat bröd


Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg först i vitlöken & pepparfrukten. Stek tills de är genomskinliga men utan att de tar färg.
Tillsätt scampi eller räkor
& fräs hastigt. Salta, dra några varv med pepparkvarnen & pressa över lime. Strö över rikligt med persilja & servera direkt med citron/lime & nybakat bröd.

Kommentera

Publiceras ej