Laxgratäng allt-i-ett

0kommentarer

Enkelt & gott!!!

LAXGRATÄNG
4 port

800 g laxfilé
flingsalt
pepparmix
1 burk kräftstjärtar
ca 150 g chèvre
2 dl crème fraiche
7 soltorkade, marinerade tomater
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
1 msk sesamfrön
4 tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano

Sätt ugnen på 250 grader.
Ta bort skinn & eventuellt ben från laxen. Lägg i en smord ugnsfast form. Salta & strö på rejält med peppar mix.
Fördela kräftstjärtarna över.
Skär osten i mindre bitar & mixa med crème fraiche till en slät blandning.
Strimla de väl avrunna soltorkade tomaterna & blanda ner tillsammans med dragon. Smaksätt med lite salt & peppar.
Bred ostkrämen över laxen & kräftstjärtarna. Strö på sesamfrö,
Skär bort blomfästet på tomaterna. Stick ner vitlöksstrimlor & krydda med torkad oregano. Lägg tomaterna vid sidan av laxen.
Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills laxen är genomstekt & ytan har fått en fin färg.
Servera med potatismos.
Potatismoset kan klickas vid sidan om laxen när ca 10 minuter återstår av gratineringen



Kommentera

Publiceras ej