Frank i Västerås

0kommentarer



   

I slutet av december gjorde jag & min mamma ett besök på restaurang Frank i Västerås. Där intog vi underbar mat & dryck i en härlig atmosfär. Vi åt en 4-rätters meny bestående av två förrätter, varmrätt & dessert som kockarna själv komponerade. Det blev en överraskning helt enkelt men otroligt gott! Det blev som följande: Ankleverterrin med fikonmarmelad & brioche, pilgrimsmusslor med betor, örtsallad & rostade pinjenötter, Ängsögös Bourguignon, Chokladfoundant med varma körsbär.

Frank är en avslappnad liten bistro mitt i Västerås centrum där menyn står på en griffeltavla & maträtterna skiftas kontinuerligt. Menyn styrs utav vilka färska råvaror som kockarna får tag på. Bistron har 40 sittplatser & är ofta fullbokad, ibland veckor i förväg. Tisdag till fredag är bokningsbara dagar & lördagarna är vikta för drop in. Detta för att behålla bistron som en levande mötesplats utan månadslånga köer.

För Frank handlar livet om passion & valmöjlighet. Hur kul är det egentligen att umgås med samma människor hela tiden? Följdfrågan blir: hur kul är det att äta samma mat hela tiden? Frank vill att du som gäst skall uppleva lite passion & välja det du är sugen på just för tillfället, på plats i bistron. Därför har Frank medvetet valt att jobba med sin griffeltavla där maträtter kommer & går dag för dag & vecka för vecka, allt styrt av vilka färska råvaror de får tag på (källa: www.frankbistro.com)


Vill du veta mer? Kika in på:
http://www.frankbistro.com/hem.asp

   
   

Kommentera

Publiceras ej