Eget knäckebröd!?

0kommentarer

Här kommer ett recept på underbart knäckebröd. Degen kan vara lite besvärlig (kletig) men det är väl värt besväret att baka det. Ni som var på vår fest i våras kommer säkert ihåg detta bröd. Det gick åt som smör i solsken....


MARLÉNES KNÄCKEBRÖD


Lös upp 50 g jäst i 5 dl ljummet vatten.

Tillsätt 1,5 tsk salt, 2 dl vetemjöl & 8 dl grovt rågmjöl.

Arbeta degen väl.

Låt jäsa 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader.

Knåda degen & dela upp i 3 delar.

Kavla ut varje del med MYCKET rågmjöl så att den inte fastnar.

När degen är ca 2 mm tjock; pensla med vatten & strö på flingsalt & de frön du vill ha (t.ex. vallmo, sesam, solroskärnor, pumpafrön etc...)

Kavla in flingsaltet & fröna så att de verkligen fastnar.

Skär i vackra former.

Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Passa så att det inte blir bränt!

Förvara i burk.


Kommentera

Publiceras ej