Leilas bästa gottigott

0kommentarer

 

Leilas mandlar från Barcelona
Sötmandlar med nougat rullade i kanel och kakao - mums!

1 dl sötmandlar
2/3 nougat, ca 250 g
1 ½ msk mald kanel
1 ½ msk kakao av hög kvalitet


Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta mandlarna på en plåt i cirka 10 minuter. Låt dem svalna.
Blanda kanel och kakao i en liten skål.
Rulla in dem i ett tunt lager nougat och rulla mandlarna i kakaoblandningen.
Ställ mandlarna i kylen och servera dem kylda.






Leilas Cornflakes crisps
Cornflakes crisps är ett underbart nougatgodis! Receptet ger cirka 43 bars

100 g ljus mjölkchoklad
1 Nougat (250 g)
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Kommentera

Publiceras ej