Mockagrädde

0kommentarer




FRYST MOCKAGRÄDDE MED MARÄNG & CHOKLADSÅS


4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
2 msk florsocker
100 g små maränger
Chokladsås:
100 g mörk choklad
2 msk vispgrädde
1 msk smör
1 dl mjölk


Blanda samman grädde, kaffepulver (snabbkaffe) & florsocker i en rundbottnad skål. Vispa grädden tjock.
Spar några maränger till garnering. Varva mockagrädden & resten av marängerna i en rund form t ex en tårtform. Täck med plastfilm.
Låt mockagrädden stå i frysen minst 3 tim.
Chokladsåsen:
Bryt chokladen i bitar & lägg den i en kastrull. Tillsätt grädde, smör & mjölk.
Låt allt koka på svag värme under ständig vispning i några minuter. Låt såsen svalna.
Doppa glassformen hastigt i hett vatten & stjälp upp mockaglassen på ett fat. Lossar inte efterrätten direkt så skär försiktigt runt kanten med en bordskniv. Garnera med maränger. Servera med chokladsåsen.

Kommentera

Publiceras ej