Makrill = mycket omega-3

0kommentarer

Igår åt vi rökt makrill & stuvad spenat. Så gott & ganska smart mat. Mycket antioxidanter & omega-3.

Observera att du eventuellt ska ta det lugnt med saltet i den stuvade spenaten i fall du köper färdigrökt makrill. Detta eftersom rökt makrill kan vara ganska salt i sig.


STUVAD SPENAT
250 g bladspenat
5 cm purjolök
2 msk smör
1 krm riven muskotnöt
5 msk grädde

5 msk Philadelphia
salt & nymalen svartpeppar


Ansa spenaten & skölj den. Skär bort grova bladnerver. Använder du djupfryst spenat ska den tinas till hälften. Finstrimla purjolöken. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs spenaten & purjolöken. Tillsätt grädden & koka upp. Krydda med muskot, salt & peppar. Rör ner Philadelphian. Lägg upp spenaten på en varm tallrik & lägg makrillen ovanpå. Servera med citronklyfta & eventuellt kokt potatis.


Kommentera

Publiceras ej