Varm getost med färska fikon

0kommentarer

VARM GETOST MED FÄRSKA FIKON

4 personer



4 tjocka skivor getost - Chévre (ca ½ kg)

4 rostade skivor lantbröd

4 färska fikon

½ dl socker

1 kvist färsk rosmarin

1 dl rödvin

1-2 msk balsamvinäger



Sätt ugnen på 200 grader

Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter.

Smält sockret i en stekpanna (helst gjutjärn). Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarinen som "repats". Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela puttra i några minuter.

Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla lite sås över toasten.



Mmmm...



Kommentera

Publiceras ej