Cellofan & caesar
0kommentarer
Helgen var skön & lat. Efter en segdragen förkylning fanns inte mycket energi över till annat.
Lördagen spenderades på stan. Där blev det ceasarlunch & jakt på en liten present till kvällens värdinna. Caesarsallad är det få förunnat att lyckas med... Det gäller att få till det rätta "stinget" i dressingen. Receptet nedan är suveränt. Om man vill ha lite mindre "sting" & mer lättflytande dressing kan denna spädas med förslagsvis crème fraiche.
Hur som helst; på Västerås Saluhall inköptes rosmarinskorpor, rödlöksmarmelad & en bit Chevette (hård getost). Dessa paketerades i en liten korg som sveptes in i cellofan. I stället för en blomma när vi skulle på kvällens middag.
Lördagskvällens middag var mycket trevlig. Det startades med champagne. Kan det bli bättre?! God mat & ett otroligt trevligt sällskap. Tack Tommy & Helene!!!
CAESARDRESSING
4-5 sardeller
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1,5 dl god olja (förslagsvis med neutral smak)
2 msk citronsaft
0,5 tsk Worcestershiresauce
0,5 dl riven parmesan
nymald svartpeppar
ev. chiliflingor
Mosa sardellerna. blanda med äggulan & dijonsenapen.
Rör i oljan droppvis.
Smaksätt med citonsaft, Worcestershiresauce, parmesan & svartpeppar från kvarn.
Beroende på saksättning/tillbehör till salladen kan dressingen smaksättas med en aning chili.
Caesarsallad blandas till precis innan den ska serveras. Annars blir den blöt & vissen.
Självklart görs en caesarsallad ALLTID med romansallad, brödkrutonger & parmesan i stora flagor.
Njut!
//M
Kommentera