Vardagslyx
0kommentarer
Onsdag & torsdag middag bestod av snabbt tillagade rätter. Och här kommer tips på dessa snabba men väldigt goda vardagsrätter som inte känns trista...
Tagliatelle med en pastasås av rökt lax & bladspenat samt rårakor serverade med gräddfil, rödlök & stenbitsrom. Mumsigt!
PASTASÅS MED RÖKT LAX & BLADSPENAT
½ finhackad lök
1 liten påse fryst bladspenat
1 msk smör
5 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
En skvätt vitt vin (kan uteslutas)
1-2 msk fiskfond
300 g kallrökt lax
Dill
Lite salt
Svartpeppar
Fräs lök & bladspenat i smöret tills "vätskan" kokat in. Häll i grädden ihopskakad med mjölet. Tillsätt en skvätt vitt vin & fiskfonden.
Låt sjuda några minuter.
Tillsätt laxen strimlad & låt koka upp.
Smaksätt med dill, salt & peppar.
Var försiktig med saltet eftersom laxen är salt...
Servera med tagliatelle

RÅRAKOR MED GRÄDDFIL, RÖD LÖK & STENBITSROM
5 stora potatisar
½ finhackad lök
1 ägg
Salt
Svartpeppar
Smör att steka i
Gräddfil
1 finhackad röd lök
Stenbitsrom
Riv potatisen grovt. Blanda med ägg & tillsätt salt & peppar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Forma 2- 3 rårakor åt gången i pannan & stek på medelvärme tills de blivit gyllenbruna på båda sidor (1/2 cm tjocka).
Vid serveringen toppas rårakorna med flingsalt, gräddfil, finhackad rödlök & stenbitsrom
Kommentera