Vardagslyx

0kommentarer

Onsdag & torsdag middag bestod av snabbt tillagade rätter. Och här kommer tips på dessa snabba men väldigt goda vardagsrätter som inte känns trista...

Tagliatelle med en pastasås av rökt lax & bladspenat samt rårakor serverade med gräddfil, rödlök & stenbitsrom. Mumsigt!


PASTASÅS MED RÖKT LAX & BLADSPENAT


½ finhackad lök

1 liten påse fryst bladspenat

1 msk smör

5 dl matlagningsgrädde

2 msk mjöl

En skvätt vitt vin (kan uteslutas)

1-2 msk fiskfond

300 g kallrökt lax

Dill

Lite salt

Svartpeppar


Fräs lök & bladspenat i smöret tills "vätskan" kokat in. Häll i grädden ihopskakad med mjölet. Tillsätt en skvätt vitt vin & fiskfonden.

Låt sjuda några minuter.

Tillsätt laxen strimlad & låt koka upp.

Smaksätt med dill, salt & peppar.

Var försiktig med saltet eftersom laxen är salt...

Servera med tagliatelle





RÅRAKOR MED GRÄDDFIL, RÖD LÖK & STENBITSROM


5 stora potatisar

½ finhackad lök

1 ägg

Salt

Svartpeppar

Smör att steka i

Gräddfil

1 finhackad röd lök

Stenbitsrom


Riv potatisen grovt. Blanda med ägg & tillsätt salt & peppar.

Hetta upp smör i en stekpanna. Forma 2- 3 rårakor åt gången i pannan & stek på medelvärme tills de blivit gyllenbruna på båda sidor (1/2 cm tjocka).

Vid serveringen toppas rårakorna med flingsalt, gräddfil, finhackad rödlök & stenbitsrom

Kommentera

Publiceras ej