Kladdkake-SM

0kommentarer

Kladdkake-SM avgjort! Tävlingen gick av stapeln igår på Nordiska museet i Stockholm. Vinnaren Therese Ågren har skapat en kladdkaka med marshmallows och Mariannefluff.


KLADDKAKA MED MARSHMALLOWS & MARIANNEFLUFF




4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve mini-marshmallows

Mariannefluff:

3 dl vispgrädde

1 påse Mariannekarameller


Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.

Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.

(Källa Aftonbladet.se, http://www.aftonbladet.se/matvin/article3518995.ab )

Kommentera

Publiceras ej