Blåbärsglögg, hyacinter & bakning
0kommentarer

Hösten är här! Det viner runt knutarna & snart kommer vintern... Då kommer glöggen!!! Hurra! Jag & min man är riktiga glöggfantaster. Har smygkikat på Blossas webbsida, http://www.blossa.se/. Där presenteras årets årgångsglögg - Blossa 08 med en smak av blåbär & kryddnejlika. Tappad på en blå flaska. Blossa 08 lanseras den 3e november.
Det börjar bli dags att peta ner hyacintlökarna om man vill njuta av blommorna i december. Amaryllisarna likaså. Så det måste jag fixa i helgen...
Blir nog lite bakning också...
//M

BROWNIEKAKA I LÅNGPANNA
200 g mörk choklad
200 g smör, rumsvarmt
4 ägg
300 g muscovadosocker, mörkt
1 2/3 vetemjöl
GLASYR
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker
50 g smör
1 1/2 msk kakao
100 g mörk choklad
GARNERING
Flagor av vit choklad
Smält chokladen och rör ner det rumstempererade smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och rör ner i chokladblandningen. Häll smeten i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper, ca 24×24 cm.
Grädda på 150° i ca 35 minuter. Tag ut, stjälp upp och låt svalna.
Värm mjölken till glasyren tillsammans med socker och smör tills det nästan kokar upp.
Tillsätt kakao och chokladen i bitar. Rör om så att chokladen smälter helt. Låt stå en stund att "sätta" sig och bred den sedan över kakan. Riv över flagor av vit choklad.
Kommentera