Ser redan fram emot fredag!

0kommentarer

Idag har jag börjat på kirurgoperation. Har haft en jättebra & skojig dag. Ser verkligen fram emot att få jobba där i ett år & lära mig massor!!!!
På kortare sikt ser jag fram emot fredag. Då är det den årliga glöggkvällen med grannarna. Glögg med tilltugg ska det bli. Planerar för fullt & lägger ut tips & recepten här på bloggen så småningom.




Marknadsöversikt - glögg i Sverige

Totalt konsumerar vi cirka 6 miljoner liter glögg i Sverige per år, varav hälften är lättglögg som säljs i dagligvaruhandeln. Dufvenkrooks är idag den största svenska glöggtillverkaren. Blossa, som har störst marknadsandel, ägs numera av franska Pernod Ricard. Dufvenkrooks producerar varje år cirka 850 000 liter glögg. Den största volymen för Dufvenkrooks finns inom vin- och starkvinssortimentet. 

Källa: Newsdesk
www.newsdesk.se


GLÖDGANDE GLÖGG


En spännande variant på vår kära julklassiker. Tänd eld på glöggen och lyft fram smakerna. Servera den sedan med fikon marinerade i glögg och cognac.

1 flaska kraftfullt rödvin
1 påse glöggkryddor
6 st torkade fikon
russin
skållad sötmandel
1 st sockertopp eller 1 dl sockerbitar
8 cl cognac
kastrull och stålnät

Värm upp rödvinet i en kastrull och lägg i glöggkryddorna. Ta från värmen och låt kryddorna dra över natten, eller 4 timmar under lock.
Sila av kryddorna, lägg i fikonen och sätt kastrullen på svag värme.
Lägg sockret på stålnätet över kastrullen. Värm glöggen till cirka 60 grader.
Häll gognacen över sockret, tänd på och låt det brända sockret smälta ner i grytan. Tag bort gallret och släck eventuella flammor genom att lägga på locket.
Servera glöggen med russin och mandel vid sidan av. De cognacsglögg-marinerade fikonen är ett värmande tillbehör.

Källa: www.recept.nu

Kommentera

Publiceras ej