Dags för Choklad igen....
0kommentarer
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg är det lite väl grått & trist just nu. Igår kväll värmde vi oss lite glögg & myste i soffan. Ett annat alternativ är choklad. Choklad är lycka! De vet de flesta tjejer ;- ) Ett bra alternativ en gång i månaden när inte livet är på topp...
CHOKLADBOMB MED MARS & BAILEYS
Normalstora formar, 12 st/plåt
4 ägg
5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
200 g smör
6 msk Baileys
5 msk kakao
3 dl mjöl
2 kryddmått (nypa) salt
GLASYR:
25 g smör
200 g ljus blockchoklad
1 dl grädde
2-4 msk Baileys
Dekoration:
1/2 Mars-godis skuren lite snett
Smält smöret, låt svalna något. Blanda alla ingredienser & höll över smöret. Rör ihop till en smet.
Fyll formen till 3/4. Använd en muffinsplåt & sätt muffinsformar i. Detta för att muffinsarna ska bli höga och fina och inte flyta ut.
Grädda i 175°C i ca 15-20 min tills de nästan är klara. De ska vara lite ogräddade så det blir äkta kladdkakskänsla. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
GLASYR:
Smält smör, grädde & blockchoklad sakta på spisen. Det får inte bli för varmt så passa noga. Så fort allt smält; ta bort det från värmen. Häll i Baileysen & rör om. Låt stå och tjockna lite.
Använd en sked & ta ca 2-3 tsk smet på varje muffins. Det får inte flyta över formen så var försiktig.
Skär en Mars-godis på snedden & använd som garnering.

Källa: Dagens Muffin
Kommentera