Nyårsmenyn

0kommentarer



Vi börjar med champagne så klart! Till det har vi Piroger á la Chile (se förra inlägget).
Till förrätt blir det gratinerad hummer serverat på en fänkålssallad.
Varmrätten består av örtspäckad, helstekt rostas serverad med en rödvinssky med trattkantareller, hasselbackspotatis, rostade rotfrukter med chévre samt en vintersallad med valnötter.
Efterrätten blir intressant! Oliver har en chokladfontän som vi ska dra igång. I den ska vi doppa jordgubbar, banan & marsmallows. Det serverar vi till en vaniljparfait toppad med pistagenötter.

Sen ska vi skjuta raketer & dricka champagne hela natten!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!

//Marléne



GRATINERAD HUMMER MED FÄNKÅLSSALLAD

(8 halvor)

4 humrar, färdigkokta eller hemkokta
150 g smör, extrasaltat (inte margarin!)
2 msk crème fraiche
6 msk sweet chili sås
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk färsk ingefära, riven
1 knippa dill
1 bit parmesan
salt

SALLAD
2 fänkålsstånd, tunt skivad
2 gula paprikor, tunt skivad 
5-6 salladslökar, skivade

DRESSING
saft av 1 citron
ca 1 dl olivolja
havssalt

Dela humrarna på längden. Ta bort ändtarmen & magsäcken. Knäck klorna lite försiktigt.
Blanda övriga ingredienser, utom parmesanen & fördela över humrarna. Lägg dem med skalet ner på en plåt täckt med bakplåtspapper. Riv lite parmesanost över. Grilla i 200 grader ca 10 minuter.
Blanda under tiden salladen. Vispa citronsaft med olivolja. Smaka av med salt. Vänd ner i salladen. Servera till humrarna med en bit färskt bröd.

Kommentera

Publiceras ej