Goda såser på julbordet

0kommentarer

SAUCE VERTE

En snabb och fräsch örtsås där olika örter som t.ex. dragon, salvia, oregano, persilja & basilika passar fint. Blanda gärna flera olika. Servera till fisk, kött, kyckling & grönsaker.


1 dl majonnäs, 2dl Crème Fraiche, 1 rå äggula, 1 msk fransk dijonsenap, 1 tsk smulad dragon, salt, nymalen svartpeppar, en aning Cayenne, saften från 1/4 citron, 1 tsk socker, 1 msk finklippt gräslök, 1 msk finklippt dill, 1 msk finklippt persilja, 2 msk finhackad färsk basilika. Rör ihop majonnäsen med Crème Fraichen, äggulan & senapen. Smaksätt med alla kryddor & passera ned kryddörterna (mixa eller mortla).





SAFFRANS- & VITLÖKSRÖRA

Passar bra till både kött, kyckling, fisk & skaldjur.


1 dl majonnäs, 2 dl Créme Fraiche, 1 paket mortlad saffran, 1 liten pressad vitlöksklyfta, en aning Cayenne. Blanda ihop alla ingredienser & smaksätt med salt. Låt stå i kylen ett par timmar innan servering.

Kommentera

Publiceras ej