SAFFRANSSKORPOR

0kommentarer

 
 
 
 
Det här bakar jag varje år! Dubbel sats.
Perfekt & supergott till fikat. Har dem i en stor burk bredvid kaffemaskinen.
 
Välkommen på fika i december!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAFFRANSSKORPOR
 
100 g smör
2 paket saffran (1g)
50 g sötmandel
2 ägg
2 dl ströscoker
300 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl russin
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret & blanda ner mortlad saffran & låt svalna. Grovhacka mandeln. 
Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna & blanda till en deg.
 
Rulla ut till 3 längder, lika långa som plåten du klätt med bakplåtspapper. Lägg dem på plåten & platta till lite lätt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Skär genast i smala sneda bitar.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Rosta skorprna med snittytan uppåt i ca 10 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
 
Stäng av ugnsvärmen & låt skorporna torka på eftervärmen med ugnsluckan lite på glänt. Sätt en träslev mellan ugn & lucka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej