PEPPARKAKSRUTA MED PHILLYFROSTING & LINGON

1kommentarer

 
 
 
 
Igår hade jag finbesök av mamma, syrran & lilla Ludvig. Åh vad jag har uppskattat alla besök när jag varit hemma & sjukskriven. Ni ska veta att det betyder så mycket!
Lite smarrigt fikabröd blev det. Förutom mina traditionella saffransskorpor blev det en svulstig pepparkaksruta med frosting. Inte helt fel så att säga...
Här kommer receptet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PEPPARKAKSRUTA MED PHILLYFROSTING & LINGON
ca 16 bitar
 
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 stora ägg
1,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mortlade kardemummakärnor
 
FROSTING
200 g Philadelphiaost 
100 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
några droppar citronsaft
 
TOPPING
1-2 dl frysta lingon
 
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj & bröa en ugnsform, ca 25x35 cm.
Vispa smör, strösocker & farinsocker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget (vispa ordentligt) samt mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver & kryddor. Rör försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i formen & bred ut den försiktigt. Grädda mellan 20-30 minuter. Här varierar det beroende på ugn. Testa med provsticka.
Låt svalna i formen.
 
Vispa ihop färskost, smör, florsocker & citron till en slät smet. Jag använder elvisp. Bred över kakan när den svalnat helt. Strö över de frysta lingonen. Ställ svalt en stund & skär sedan i 16 moffiga godbitar.
 
 
 
 
 
 
Trevlig Lucia på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lucia, Pepparkaka,

1 kommentarer

Sofia Persson

13 Dec 2012 21:26

Dom ser jättegoda ut! Fin sida du har med många bra recept. Tack för inspirationen ;-) mvh Sofia

Svar: Tack Sofia! 😊Det har varit lite glest med inlägg senaste tiden. Bakar dock konstant så snart kommer det nya recept 🔜
/Marléne
Marlénes godbitar!

Kommentera

Publiceras ej