Tips från ICA:s Buffé

0kommentarer

Det här är verkligen jättegott & superenkelt! Alla i familjen åt som sjutton. Serverade det med jasminris & broccoli.
Ett tips från senaste numret av Buffe (nr 1, 2009)


KYCKLING MED HET DILLSÅS

Portioner: 4


500-600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 morot (ca 70 g)
3 msk vetemjöl
5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk sweet chilisås
1 1/2 dl hackad dill
smör, salt


Kyckling med het dillsås


Skala och skiva lök och morot tunt. Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
Stek kyckling, lök och morot i 2 msk smör i 3-4 minuter. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt koka ca 5 minuter.
Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisås och 1/2 tsk salt. Tillsätt dillen strax före servering.

Kommentera

Publiceras ej