GROVT FILMJÖLKSBRÖD

0kommentarer

Ibland har man bara inte tid med jäsning men vill ändå äta hembakat bröd. Då är bröd bakat på bikarbonat en snabb & smidig lösning...



GROVT FILMJÖLKSBRÖD

1 st


4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl aprikoser
1 dl russin


Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en avlång brödform (á 1,5 liter).

Hacka aprikoser & hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner filmjölk & sirap.

Fyll formen med smet & grädda brödet i cirka 45 minuter.

Täck brödet med aluminiumfolie om det ser ut att brännas vid.

Stjälp upp brödet, vira in i kökshandduk & låt vila ett par timmar.



Kommentera

Publiceras ej