BRÖD FRÅN SACRÉ CŒUR

0kommentarer

 



Igår berättade jag om Anna & Fannys parisiska bröd. Bakade ut dessa bröd i morse. En ny frukostfavorit som dessutom kommer bli kanon till sommarens grillmiddagar.

Jag har givetvis modifierat receptet med surdeg & justerat lite för att passa just surdegsbakning.

 

Håll till godo!




 

 

 

BRÖD FRÅN SACRÉ CŒUR

 

450 g uppfriskad vetesur

500 g ljummet vatten

20 g russinjäst.

24 g olivolja.

800 g vetemjöl special

60 g fullkornsdinkel

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl sesamfrön

2 msk blå vallmofrön

3 tsk fänkålsfrön

2 tsk hel spiskummin (inte vanlig kummin)

25 g havssalt

3 msk blandade frön & flingsalt att strö över bröden

Äggvita

 

Kör alla ingredienser utom saltet & fröna i degblandaren på lägsta hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet & kör på högre hastighet i 5 minuter. Tillsätt fröna & kör på låg hastighet tills de blandats in ordentligt i degen.

Jäs på varmt ställe i 2 timmar. Skjutsa in i kylen & låt kalljäsa under natten.

1 timme innan utbakning tas bunken ut ur kylen för att stå på ett varmt ställe. Baka ut på ett välmjölat bakbord. Dela degen i 6 delar. Knåda inte degen. Sno degen till 6 st avlånga smala bröd. Lägg på 2 brickor med bakplåtspapper, lägg över bakduk & låt jäsa i 90 minuter.

Värm under tiden upp ugnen till 275 grader med en baksten/plåt inne. Lägg även in en mindre ugnsfast form i botten av ugnen som får värmas upp ordentligt.

Pensla bröden med uppvispad äggvita & strö över frön & flingsalt. Snitta & skjutsa in dem i ugnen, släng in ca 5 st isbitar i den ugnsfasta formen (bildar vattenånga) & sänk temperuturen till 250 grader. Efter 5 minuter ska du öppna ugnsluckan & vädra ut ånga under några sekunder. Grädda ytterligare i ca 10-15 minuter. Öppna ugnsluckan & vädra en gång till under gräddningen.

Låt bröden svalna på galler.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej