BRÖD TILL KRÄFTORNA
0kommentarer
Blanda alla ingredienser utom saltet, dillen & fänkålen. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter på lägsta hastighet. Tillsätt saltet. Arbeta degen ytterligare 5 minuter på högre hastighet. Sista minuten kan dill & fänkålsfrön tillsättas så de blandas in ordentligt. Låt degen vila i bunken 60 minuter.
Lägg degen i en oljad platslåda med lock. Vik försiktigt - utan att trycka - ena sidan av degen mot mitten, därefter den andra sidan för att slutligen vända på hela degen så att undersidan hamnar uppåt. Låt degen jäsa 30 minuter & gör sedan om vik- & vändningsproceduren. Strö över lite vetemjöl. Låt jäsa i rumstemperatur 4-5 timmar. Ställ in degen i kylen & låt jäsa 24 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Strö över lite mjöl. Dela degen i 2 delar. Forma till "2 snurror" genom att vrida åt motsatt håll & trycka till ändarna. Lägg bröden bricka klädd med bakplåtspapper. Strö över mjöl & flingsalt, täck över & låt jäsa 2 timmar. Värm samtidigt ugnen till 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan & en ugnsfast form i botten av ugnen.
Skjutsa in bröden i ugnen, släng 5-6 isbitar i den ugnsfasta formen. Stäng ugnsluckan, grädda ca 25 minuter eller tills innertemperturen är 98 grader. Släpp gärna ut vattenånga efter 15 minuter.
Låt bröden svalna på galler.
Kommentera