Äntligen!

0kommentarer

Det var ett tag sedan eller ganska länge sedan faktiskt. Nu är jag här igen.

Kycklinggryta med mango 
4 portioner


1 msk olja
1 msk smör
600 g kycklingfilé, i bitar
½ tsk salt
1 krm peppar
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
½ msk soja
1-2 tsk sambal oelek
1 purjolök, strimlad
2 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 färsk mango, eller 150 g fryst mango, tärnad
Färsk koriander
Till servering:
jasminris
blandad sallad


Hetta upp olja & smör i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om. Salta & peppra. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja, vitlök & sambal oelek. Sänk värmen & småkoka under lock 15 minuter.
Tillsätt purjolök, chutney & crème fraiche. Koka ytterligare 5 minuter.
Skala mangon & skär den i bitar. Lägg bitarna i grytan strax före servering samt strö över grovt hackad koriander.
Servera med jasminris & en sallad med till exempel tomater, avokado, olja, salt & peppar.


Jag brukar dubbla receptet, använda mer chutney & sambal oelek för att få lite extra sting.

//Marléne



Källa: Coop

Kommentera

Publiceras ej